Du kan boka förlossningspoolen när som helst under din graviditet. För vår planering är det bra om vi får bokningen före 35:e graviditetsveckan.

När du hyr poolen ser vi till att den levereras till dig under den 36:e veckan av din graviditet.

Om du behöver en förlossningspool i sista minuten, vänligen ta hänsyn till en leveranstid på fyra arbetsdagar.

Vi levererar en vattenslang. Denna vattenslang är alltid ny och fri från giftiga ämnen. Vattenslangen används först för tillförsel av rent vatten och efter födseln för tömning av det använda vattnet. Kasta vattenslangen efter användning.

I samband med hygien väljer vi medvetet att inte  återanvända vattenslangen. En vattenslang kan aldrig vara 100% ren och/eller torr, med risk för infektion hos den födande och barnet.

Våra hygien- och infektionsförebyggande åtgärder är alltid vetenskapligt underbyggda. Vi föredrar att förebygga än att bota.

Källor: edelimmersys.com  & Texas Midwifery Board –  Waterbirth Guidelines (PDF)

Förlossningspoolen kan sättas upp inom 15 minuter. Inget krångel med kit och verktyg. Självklart medföljer en tydlig manual. Du kan också ta hjälp av detta videoklipp.

Om du önskar guidning utöver detta kan du alltid kontakta oss.

Det kan av olika skäl hända att förlossningspoolen inte kommer till användning, till exempel när förlossningen går så snabbt att poolen inte hinner fyllas, att man ändrar sin plan eller på grund av medicinsk indikation.

När du returnerar de medföljande engångsartiklarna i kartongen (oöppnat och oanvänd) kommer ett belopp på 550 SEK att återbetalas till dig. Detta gäller endast det totala paketet,  enskilda oanvända delar krediteras inte separat.

Om du avbokar hyrpoolen före vecka 36 av din graviditet (dvs innan hyrespoolen har skickats), till exempel på grund av medicinsk indikation, återbetalas hela beloppet.

Vi skickar till Sverige, Island och Danmark.

Vi rekommenderar inte att använda en begagnad, okontrollerad förlossningspool. Du vet inte hur poolen har använts och om det finns svaga punkter. För att garantera säkerheten är det klokt att köpa en ny förlossningspool eller att hyra en professionell pool för flergångsbruk. När du köpt en ny pool för eget bruk, och därför vet exakt hur den använts, kan du använda den igen till ytterligare förlossning.

Att hålla temperaturen på vattnet i förlossningspoolen kan till exempel vara partner eller stödpersons ansvar. På sjukhus är det personalen som ansvarar för detta.

Tester visar att vattnet i förlossningspoolen håller sig på rätt temperatur under lång tid och att det är mycket lätt att få upp temperaturen på vattnet igen vid behov.

Vårt råd är att först fylla förlossningspoolen till den lägsta påfyllningshöjden (anges på innerväggen), så att du enkelt kan fylla på varmt vatten. Minsta fyllhöjd är tillräckligt hög för födseln.

För att justera temperaturen (varmare eller kallare) under din tid i poolen, ta bort vattnet från poolen med en ren hink och tillsätt varmt/kallt vatten igen med slangen.

Med värmeskyddet (tillval med hyr- och leveranspoolförsäljningspaket) sjunker temperaturen med endast en halv grad i timmen, beroende på rumstemperatur, luftfuktighet och luftcirkulation vid badets plats. Du använder detta överdrag när du inte är i badet. Du kan även fylla badet 1 till 2 grader varmare om du planerar att bada senare.

När du har köpt en förlossningspool får du den levererad inom fyra arbetsdagar. När du hyr en pool får du den i vecka 36 av din graviditet så att ni i lugn och ro kan förbereda, prova att blåsa upp och komma fram till var den ska placeras. Du kommer att få ett mejl från oss med leveranstid. Du har hyrpoolen till ditt förfogande till och med vecka 42+0, därefter rekommenderas inte vattenfödsel. Kontakta oss när bebis är född så mailas en returblankett och instruktioner för återlämnandet till din e-post.

Valet av storlek på förlossningspoolen görs utifrån praktiska och känslomässiga överväganden.

Praktisk

  • Rummet där badet kommer att vara
  • Finns det utrymme för barnmorskan att komma åt minst två sidor under förlossningen?
  • Vill du ha plats för din partner i badet (ej möjligt med Mini)
  • Har du panna eller centralvärme (på grund av vattenmängden; Mini = 480 liter, Regular = 650 liter)

Känslomässigt

  • Mini kan ge en känsla av mer trygghet
  • Regular ger mer rörelsefrihet

Om vi ​​antar den största storleken: Vikten på 660 kg (bad + vatten) + gravid är fördelad över en yta på 1,6m2. Detta är cirka 460 kg per m2, jämnt fördelat (så ingen punktbelastning). Samma m2 belastning gäller för den mindre storleken.

En normal golvkonstruktion ska kunna bära denna vikt med lätthet. Vi kan givetvis inte ge några garantier för en specifik byggnad, men vår erfarenhet är att detta aldrig har orsakat några problem. Vid tveksamhet kan konstruktionsritningar ge ett definitivt svar.

Den professionella förlossningspoolen är fullt testat och kontrolleras för skador varje gång före leverans. Poolen är alltid 100% ren och desinficerad. Innerskyddet och tillbehören är alltid nya och ska slängas efter användning. Endast poolen, kranbeslagen och uppblåsningspumpen återanvänds.

Om du inte har kunnat använda den köpta förlossningspoolen, det beställda paketet eller tillbehöret för din födsel kan det ALLTID returneras, oavsett hur länge du har haft dem hemma. Vi avviker därför medvetet från den lagstadgade 14 dagars returperioden, så att du utan bekymmer kan förbereda dig för förlossningen. Kunden står för returfrakten.

Det är viktigt att produkterna är oanvända och oöppnade. Om så inte är fallet kan vi inte kreditera produkterna på grund av hygienprotokoll.

Vid mottagandet kan du öppna lådan, så att du är säker på att beställningen har levererats till dig helt.

Var uppmärksam på vad som inkluderas i andra leverantörers hyrpaket. Alla tillbehör i vårt paket är nya och oanvända. Detta gör vi för att förebygga smittrisken hos den födande och barnet. Vi anser att säkerheten inte kan äventyras.

Vi ser också till att hyrpoolen alltid är ren och kontrollerad på flera punkter. På så sätt kan du vara säker på en pålitlig, säker och hygienisk förberedelse för din vattenfödsel.

PRENUMERERA
på vårt nyhetsbrev