Hyra förlossningspool

Här kan du läsa allt du behöver veta om hur det fungerar att hyra förlossningspool av oss på Förlossningspool.se. Du kan hyra en förlossningspool oavsett om du vill använda det varma vattnets lugnande inverkan under hela eller delar av din födsel. Birth pool in a Box är en speciellt utformad förlossningspool, skapad i samråd med barnmorskor och födande kvinnor runt om i världen. Välj mellan två storlekar: Mini och Regular.

Föda i förlossningspool

Vem passar det att hyra förlossningspool?

För dig som planerar att föda på sjukhus kan en förlossningspool vara ett fantastisk verktyg i latensfasen, den period av födseln där du generellt befinner dig hemma. En del förlossningskliniker välkomnar också att du tar med dig din förlossningspool in till sjukhuset. Fråga din tilltänka förlossningsklinik vad som gäller där. För dig som planerar en hemförlossning kan tillgången på en förlossningspool som redskap för avslappning och smärtlindring innebära en stor trygghet då medicinsk smärtlindring inte finns att tillgå och evidensen visar att vattnet erbjuder många fördelar utifrån även detta perspektiv.

Hur går det till att hyra förlossningspool?

Klicka på önskad pool i vår affär, tryck på ”hyr” och ange därefter beräknat förlossningsdatum i rutan som kommer upp. Produkten ligger nu i kundkorgen. Klicka på kundkorgen och följ instruktionerna.

När ska jag boka min förlossningspool?

Boka din förlossningspool när du bestämt dig för att du önskar en pool till din födsel. Vi rekommenderar att du bokar i god tid, och senast i graviditetsvecka 35, för att säkerställa att du får hem poolen i god tid innan födsel. 

Vad ingår i hyran av förlossningspool?

Hyr en Birth pool in a Box från förlossningspool.se och få hem allt du behöver för en vattenfödsel. Pool, liner (hygieniskt innerskydd), pump för att fylla och tömma poolen på luft, krankoppling för olika typer av kranar samt ett omfattade kit för vattenfödsel ingår i hyran. I kit för vattenfödsel ingår vattenpump, vattenslang, termometer, håv, halkmatta och golvskydd. När du hyr en förlossningspool av oss ingår också fraktkostnad tur och retur.

Kit för vattenfödsel
Kit för vattenfödsel Birth pool in a Box

Frakt av förlossningspool

Vi skickar förlossningspoolen tillsammans med startkit (luftpump och krankopplingar) och kit för vattenfödsel med DHL till ett ombud nära dig. Det medföljer instruktioner och du får en notifikation på sms eller e-post när det är dags att hämta ut paketet. Paketet är stort som en flyttkartong och väger ca 20 kg. När du hyr din förlossningspool ingår frakten både tur och retur i priset.

När levereras förlossningspoolen?

Du får förlossningspoolen levererad till ett ombud nära dig under din graviditetsvecka 36, så att ni i lugn och ro kan packa upp poolen, testa att blåsa upp den och hitta bäst lämpat ställe för var den ska stå. Bokar du ”i sista minuten” kan du räkna med en leveranstid på tre-sju arbetsdagar. 

Hur gör jag för att återlämna förlossningspoolen?

Kontakta oss när er bebis fötts och ni landat efter förlossningen. Vi skickar då en returetikett till dig via e-post som du skriver ut och fäster på kartongen som poolen kom i.  Poolen ska vara ren och torr innan den packas ihop. Allt i kit för vattenfödsel kan du behålla för eget bruk eller slänga då detta är engångsprodukter som vi inte hyr ut vidare. Medföljande instruktioner (finns också här) guidar dig i hur du lättast viker ihop poolen. Packa ner förlossningspool i medföljande ryggsäck tillsammans med startkit (luftpump och krankopplingar i plastlåda) och återlämna via DHL-ombud. Returfrakten ingår i hyrpriset.