Vattenförlossning är en förlossning i en bassäng fylld med varmt vatten.

Vissa kvinnor väljer att föda i vatten och sedan föda på land. Andra kvinnor väljer att både föda och föda i förlossningsbassängen. Under det första skedet av förlossningen kan du gå in i bassängen. Det varma vattnet i förlossningsbassängen har en smärtstillande effekt och gör att förlossningen blir mer avslappnande och lugnande. Din kropp producerar smärthämmande ämnen – endorfiner – som kompletterar arbetet och minskar smärtan.

Förutom dessa fördelar ger en vattenförlossning i vår förlossningsbassäng också optimal rörlighet och känslan av att vara viktlös. Läs mer om fördelarna med vattenförlossning här.

Kan man föda i vatten i ett badkar?

Förr i tiden skedde vissa vattenfödslar i badkaret i badrummet. Denna metod är inte säker på grund av badkarets begränsade djup, moderns begränsade rörlighet och barnmorskans begränsade tillgång till modern, samt på grund av hygieniska problem.

Det är därför som förlossningsbassängen utvecklades: för att garantera en säker och skonsam vattenförlossning både för barnet och mamman. Läs mer om vår förlossningspool här.