Om os

Om os

Din personlige sælger af fødekar

Fodekar.dk er din personlige sælger af fødekarret Birth pool in a Box. Hos os kan du leje eller købe alt, hvad du skal bruge til en vandfødsel.

Vi har et solidt kendskab til vandfødsel og er rettet som officiel distributør af Birth pool in a Box til private og fødeklinikker i Norden.

Du er velkommen til at kontakte os for information, bestilling eller tilbud.

fodekar.dk er din personlige sælger af fødselsbassiner. Hos os kan du vælge at leje eller købe et fødselsbassin og alt det tilbehør, du kan få brug for.

Birthpool in a Box

Udviklet sammen med gravide og jordemødre.

Vandet holder sig på den rigtige temperatur

Alle pools har et integreret sæde for din komfort

Verdens mest udbredte fødselspulje

Vores produkter anbefales af jordemødre

Fordele ved

At føde i vand

Privat Sfär

Tryggt och skönt

Dr Sarah Buckley (2016) har lärt oss vad vi behöver för att hjälpa våra förlossningshormoner: ”De hormoner som är involverade i att föda en bebis är samma hormoner som är involverade i att göra en bebis, och vi behöver samma förhållanden (du gissade det!) – privat, trygg och ostörd! ”

Ett badkar eller en förlossningspool kan uppfattas som ett slags eget universum för den födande kvinnan, en privat sfär där villkoren för integritet, säkerhet och självbestämmande främjas.

 

Frihet

För dig & din partner

Att vara viktlös i vattnet underlättar kroppens rörelse och ger större frihet att inta olika positioner: ”Kvinnor rapporterar att de känner sig säkra, ostörda och privata och att de föder i positioner som de instinktivt känner sig lockade av. (Pilley Edwards, 2019)

Att röra på sig kan i sig ha en smärtlindrande effekt. Rörelse och upprättstående positioner (som ofta underlättas av den tidigare nämnda viktlösheten) gynnar också förlossningsprocessen, bland annat genom att bäckenet kan vidgas.

Oxytocin

Hormonell boost

Oxytocin, vårt lugnande hormon, får livmodern att dra sig samman (värkar), samtidigt som det aktiverar hjärnans belöningssystem och minskar både stress och smärta.

Beröring av huden, som är kroppens största sinnesorgan, bidrar till att frigöra oxytocin. I badet berörs hela kroppen samtidigt; vattnet omsluter, berör och värmer – en kombination som ofta leder till stor komfort, ökad avslappning och omedelbar njutning (något som de flesta människor som har suttit i ett nyfyllt bad kan känna igen).

Forskning visar att bad under förlossningen minskar behovet av annan smärtlindring, och det finns många fördelar med att njuta av vattnet under de olika stadierna av förlossningsprocessen.

Nysgerrig og lyst

Vide mere?

Afspil video
Vælg valuta