Om oss

Om oss

Din personliga återförsäljare av förlossningspooler i Norden

Förlossningspool.se är din personliga säljare av förlossningspoolen Birth pool in a Box. Hos oss kan du hyra eller köpa allt du behöver för en vattenfödsel.

Vi har gedigen kunskap om vattenfödsel och riktas oss som officiell återförsäljare av Birth pool in a Box till privatpersoner och förlossningskliniker i Norden.

Varmt välkommen att kontakta oss för information, order eller offert.

Birthpool in a Box

Utvecklad tillsammans med gravida och barnmorskor.

Vattnet håller sig vid rätt temperatur

Alla pooler har en integrerad sits för din komfort

Världens mest utbredda födelsepool

Våra produkter rekommenderas av barnmorskor

Fördelar med

att föda i vatten

Privat Sfär

Tryggt och skönt

Dr Sarah Buckley (2016) har lärt oss vad vi behöver för att hjälpa våra förlossningshormoner: ”De hormoner som är involverade i att föda en bebis är samma hormoner som är involverade i att göra en bebis, och vi behöver samma förhållanden (du gissade det!) – privat, trygg och ostörd! ”

Ett badkar eller en förlossningspool kan uppfattas som ett slags eget universum för den födande kvinnan, en privat sfär där villkoren för integritet, säkerhet och självbestämmande främjas.

 

Frihet

För dig & din partner

Att vara viktlös i vattnet underlättar kroppens rörelse och ger större frihet att inta olika positioner: ”Kvinnor rapporterar att de känner sig säkra, ostörda och privata och att de föder i positioner som de instinktivt känner sig lockade av. (Pilley Edwards, 2019)

Att röra på sig kan i sig ha en smärtlindrande effekt. Rörelse och upprättstående positioner (som ofta underlättas av den tidigare nämnda viktlösheten) gynnar också förlossningsprocessen, bland annat genom att bäckenet kan vidgas.

Oxytocin

Hormonell boost

Oxytocin, vårt lugnande hormon, får livmodern att dra sig samman (värkar), samtidigt som det aktiverar hjärnans belöningssystem och minskar både stress och smärta.

Beröring av huden, som är kroppens största sinnesorgan, bidrar till att frigöra oxytocin. I badet berörs hela kroppen samtidigt; vattnet omsluter, berör och värmer – en kombination som ofta leder till stor komfort, ökad avslappning och omedelbar njutning (något som de flesta människor som har suttit i ett nyfyllt bad kan känna igen).

Forskning visar att bad under förlossningen minskar behovet av annan smärtlindring, och det finns många fördelar med att njuta av vattnet under de olika stadierna av förlossningsprocessen.

Nyfiken och vill

veta mer?

Spela videoklipp
Välj valuta