Förberedelser för en vattenförlossning

Du förbereder dig för en vattenförlossning på samma sätt som du förbereder dig för ett vanligt bad. Det finns dock några ytterligare saker som du bör ta hänsyn till när du förbereder dig för en vattenförlossning.

Förlossningspoolen

Se till att hyra eller köpa en pool i god tid. Våra förlossningspooler är särskilt utformade för vattenförlossningar och garanterar att du kan föda på ett säkert sätt. Följande information som diskuteras nedan är baserad på den födelsepool som du kan hyra eller köpa av oss.

Placering av poolen

Bestäm var du vill placera poolen innan du fyller den med vatten. När du har fyllt förlossningspoolen kan du inte flytta den. Du kan placera födelsepoolen i vardagsrummet, köket, sovrummet eller badrummet. Tänk på följande:

Rymden

Kan barnmorskan röra sig runt bassängen på två, helst tre sidor? Tänk på hur stor din förlossningspool är.

Avstånd till kranen

Den medföljande vattenslangen är 10 meter lång. Se till att avståndet mellan kranen och bassängen är mindre än 10 meter. Du kan eventuellt ansluta en extra 10-metersslang så att du får en 20-metersslang.

Avstånd till avloppet

Det som gäller för kranen gäller också för avloppet. Du kan använda toaletten som avlopp så länge den ligger inom 10 meter.

Golvets bärande vikt

En ofta ställd fråga är hur mycket vikt en förlossningspool har per m2. Vikten av den fyllda förlossningspoolen är nästan identisk för båda storlekarna:

Vikten i Regular birth pool är fördelad på 1,6 m². Den totala

Den vanliga förlossningsbassängens vikt är 660 kg (förlossningsbassäng + vatten + mamma*) och den fördelade viktbelastningen är 460 kg per m². Vikten är jämnt fördelad, så det finns ingen punktbelastning. Ett vanligt golv klarar lätt av vikten av en fullt fylld pool. Även om vi inte kan garantera detta för något specifikt golv, visar vår omfattande erfarenhet att en fylld födelsebassäng aldrig har orsakat några problem för golvet. I tveksamma fall bör du konsultera din planritning och den bärande vikten.

Eluttag

För att blåsa upp förlossningspoolen använder du den elektriska luftpumpen för uppblåsning/avluftning. Pumpen ska sättas in i ett eluttag. Efter att ha blåst upp förlossningspoolen och innan du fyller den med vatten kan poolen fortfarande flyttas runt.

För att tömma förlossningspoolen på vatten använder du en dränkbar vattenpump. Pumpen har en 5 meter lång sladd. Se till att du har tillgång till ett eluttag inom 5 meter. Förlossningspoolen måste vara 60 cm från alla eluttag.

Kontrollera kit för vattenfödsel

Varje kit för vattenfödsel monteras med största omsorg. Det är dock viktigt att med hjälp av den medföljande checklistan kontrollera att alla punkter är med. Du bör kontrollera detta för att undvika negativa överraskningar på dagen.

Adaptrar

I kit för vattenfödsel ingår en mängd olika universella kranadaptrar med vilka du kan ansluta vattenslangen till kranen. I 99 av 100 fall passar en av dessa adaptrar till din kran. Före den stora dagen bör du kontrollera att en av adaptrarna fungerar på din kran. Om inget fungerar har du tillräckligt med tid på dig för att hitta en passande adapter. Följande adaptrar ingår i kit för vattenfödsel.

Kontroll av förlossningspoolen

Vi rekommenderar att du blåser upp poolen för att öva innan den stora dagen. På så sätt får du erfarenhet av att sätta upp förlossningspoolen samtidigt som du kontrollerar att luftpumpen fungerar.

Handdukar och badrockar

Se till att du har tillräckligt med handdukar och badrockar. När du går ut ur bassängen är det trevligt att kunna torka dig eller bli torkad.

Använd vår checklista för att se till att du inte har glömt något!

Du är nästan framme!

Du är nu i stort sett förberedd för en vattenförlossning. Vi har också tagit fram en användbar checklista och en instruktionsvideo om hur man sätter upp, använder, rengör och viker förlossningsbassängen.

Välj valuta