Att hyra förlossningspool

Hyra förlossningspool

Här kan du läsa allt du behöver veta om hur det fungerar att hyra förlossningspool av oss på Förlossningspool.se. Du kan hyra en förlossningspool oavsett om du vill använda det varma vattnets lugnande inverkan under hela eller delar av din födsel. Birth pool in a Box är en speciellt utformad förlossningspool, skapad i samråd med barnmorskor och födande kvinnor runt om i världen. Välj mellan två storlekar: Mini och Regular.

Vem passar det att hyra förlossningspool?

Att hyra förlossningspool passar oavsett om du planerar att föda på sjukhus eller hemma. En förlossningspool är ett fantastisk verktyg att ha i latensfasen, den period av födseln där du generellt befinner dig hemma, och där många finner stor glädje i att bada. Kanske har du inget badkar, eller så vill du optimera komforten som kommer med en förlossningspool – mjuka kanter och ett djup som gör att du kan flyta gör stor skillnad. En del förlossningskliniker välkomnar också att du tar med dig din förlossningspool in till sjukhuset. Fråga din tilltänka förlossningsklinik vad som gäller där.

För dig som planerar en hemförlossning kan tillgången på en förlossningspool som redskap för avslappning och smärtlindring innebära en stor trygghet då medicinsk smärtlindring inte finns att tillgå och evidensen visar att vattnet erbjuder många fördelar utifrån även detta perspektiv.

Hur funkar det att hyra förlossningspool?

Klicka på önskad pool i vår affär, tryck på ”hyr” och ange därefter beräknat förlossningsdatum i rutan som kommer upp. Produkten ligger nu i kundkorgen. Klicka på kundkorgen och följ instruktionerna. Vi skickar förlossningspoolen så att du har den under din graviditetsvecka 36.

När ska jag boka min förlossningspool?

Boka din förlossningspool när du bestämt dig för att du önskar en pool till din födsel. Vi rekommenderar att du bokar så snart du vet att du önskar en pool, och senast i graviditetsvecka 35, för att säkerställa att du får hem en pool i god tid innan födsel. Poolen levereras under din graviditetsvecka 36 eller, om du bokar senare än så, inom 3-7 arbetsdagar.

Vad ingår i hyran av förlossningspool?

När du hyr en Birth pool in a Box från förlossningspool.se ingår allt du behöver för en vattenfödsel. Medföljande startkit innehåller pool, pump för att fylla och tömma poolen på luft och universella krankopplingar för olika typer av kranar. Du får tillsammans med detta hem ett omfattade kit för vattenfödsel. Här ingår vattenpump, vattenslang, termometer, håv, halkmatta och golvskydd. Utöver dessa produkter finns också ”nice to have”-tillbehör, så som värmeskydd, ankare och spegel, att köpa till. När du hyr en förlossningspool av oss ingår också fraktkostnad tur och retur.

Kit för vattenfödsel ingår när du hyr förlossningspool

När levereras den hyrda förlossningspoolen?

Vi skickar förlossningspoolen tillsammans med alla tillbehör till ett postombud nära dig under din graviditetsvecka 36, så att ni i lugn och ro kan packa upp poolen, testa att blåsa upp den och hitta bäst lämpat ställe för var den ska stå. Bokar du ”i sista minuten” kan du räkna med en leveranstid på tre-sju arbetsdagar. 

Det medföljer instruktioner och du får en notifikation på sms eller e-post när det är dags att hämta ut paketet. Paketet är stort som en flyttkartong och väger ca 20 kg. 

Hur gör jag för att återlämna den hyrda förlossningspoolen?

Du har poolen till ditt förfogande tills bebis är född eller senast graviditetsvecka 42 (efter detta rekommenderas inte vattenfödsel). Föds bebis vecka 42 har ni naturligtvis några extra dagar på er att landa innan poolen behöver returneras.

En retur-etikett skickas med i leveransen av er förlossningspool. När det är dags att skicka tillbaka paketet fäster ni denna på kartongen som poolen kom i. OBS: Poolen ska vara ren och torr innan den packas ihop. En avgift på 500 kr debiteras om poolen återlämnas blöt eller i smutsigt skick.

Allt som finns i kit för vattenfödsel kan du behålla för eget bruk eller slänga då detta är engångsprodukter som vi inte hyr ut vidare. Medföljande instruktioner (finns också här) guidar dig i hur du lättast viker ihop poolen. Packa ner ren och torr förlossningspool i medföljande ryggsäck tillsammans med startkit (luftpump och krankopplingar i plastlåda) och återlämna via postombud. Returfrakten ingår i hyrpriset.

Välj valuta